İçeriğe geç
Anasayfa » Dikey Yaşam Hattı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikey Yaşam Hattı Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

WhatsApp Image 2023 07 12 at 19.19.04

Günümüzde bazı meslek gruplarında çalışan kişiler yüksek noktalarda çalışıyorlar. Yüksekte çalışan kişilerin güvenli bir çalışma ortamına sahip olabilmesi için çeşitli yaşam hatları kurulur. Bu yaşam hatlarından biri de “Dikey Yaşam Hattı” olarak bilinir.

Dikey yaşam hatları EN-353-1:2014+A1:2017 standardına uygun biçimde sertifikalandırılmalıdır. Odin Safety tasarımı ve üretimi olan OD-VERTILINE dikey yaşam hattı EN-353-1:2014+A1:2017 sertifikasına sahiptir

Bu yazımızda sizler için Dikey Yaşam Hattı ile ilgili Standardından, Kullanım Alanlarından, Kurulumundan ve Yönetmeliğinden bahsedeceğiz.

Dikey Yaşam Hattı Standardı

Dikey yaşam hatlarında üst ankraj braketi, üst şok emici ve alt şok emici gibi pek çok farklı ekipman kullanılır. Bu ekipmanlar ve dikey yaşam hatları EN-353-1:2014+A1:2017 standartlarına uygun olmalıdır.

Odin Safety tasarımı ve üretimi olan OD-VERTILINE dikey yaşam hattı EN-353-1:2014+A1:2017 standardına göre sertifikalandırılmıştır.

Kullanım Alanları

Dikey yaşam hatlarının kullanım alanlarına şu örnekleri verebiliriz;

Endüstriyel tesisler

Sivil ve askeri haberleşme kulelerinde

Gıda arıtma sistemlerindeki silolarda

Rüzgâr türbinlerin bakımlarında

Aydınlatma direkleri

Gemi dikey merdivenleri

Telekomünikasyon kuleleri

Yüksek katlı plaza ve binalarda

Dik merdiven kullanılan yapılarda

Dikey yaşam hatlarının kullanım alanlarına bunlar gibi pek çok farklı örnek verebiliriz. Örneklerden de anlaşılabileceği üzere dikey yaşam hatları yüksekte çalışılan tüm alanlarda kullanılmaktadır. Genel olarak yüksekte bulunan yapıların bakım ve montaj işlemleri yapan personellerin güvenli bir şekilde iniş çıkış yapabilmesini sağlamak için kullanılır.

Kurulum ve bakım hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Kurulum/Bakım sayfamızı inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Dikey Yaşam Hattı Yönetmeliği

Dikey Yaşam Hattı Yönetmeliği, 5 Ekim 2013 Cumartesi günü yayımlanan “Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği” kapsamındadır. Bu yönetmelik incelendiğinde, yönetmelikte bulunan “Yapı Alanları İçin Asgari Sağlık ve Güvenlik Şartları” başlığı altında dikey yaşam hatlarından bahsedilmektedir.

Yönetmelik ile birlikte gerekli standartlar belirlenmiş ve bu standartlara uyulma zorunluluğu getirilmiştir.

Bu yazımızda sizler için Dikey Yaşam Hatları ile ilgili Standardından, Kullanım Alanlarından, Kurulumundan ve Yönetmeliğinden bahsettik. Ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.